Caneló cruixent de jarret de porc amb mango i agredolç de ceba (42/46)
Un dels millors plats de tot el receptari! I és tan senzill de fer com la cua de bou que també vaig fer embolicada amb pasta brick/philo. El jarret de porc és el “codillo”, i l´únic secret és fer-lo coure lentament durant quasi tres horetes en un bon brou de carn. El contrast amb el mango és fantàstic i la salsa de ceba boníssima. Si a més a més feu una salsa amb el brou tindreu un detall final espectacular que encara farà més bo el plat. I el podeu preparar un matí i menja-lo al vespre, per exemple.
Ingredients:
2 jarrets de porc partits per la meitat
brou de carn (2 litres aprox…els jarrets han de quedar completament coberts per anar bé)
Dues cebes grans
25 gr de mantega
50 gr de sucre roig
canyella en pols
100 ml de vi ranci
1 mango
4 fulles de pasta brick
Com us deia només heu de posar a coure els jarrets en un bon brou de carn. Alternativament, si no en teniu de fet i us fa mandra fer-ne, sempre podeu posar-ho a bullir bé amb una pastilla tipus “avecrem” (no és pas pecat…) o amb unes quantes verdures, les clàssiques de quan feu un brou de verdures. Això sí, ho heu de tenir com a mínim dues hores. Passat aquest temps els reservareu ja fora de l´olla i els desossareu…que de fet la carn segur que surt pràcticament sola.
Mentrestant haureu fet la salsa de ceba agredolça (a mi em va quedar dolceta directament, sense l´”agre”) posant a sofregir lentament dues cebes grans amb oli i mantega. Quan estigui ben toveta hi afegiu el sucre i deixeu caramelitzar, per acabar afegint el vi ranci quan hagi caramelitzat del tot. Ho tritureu quan s´hagi evaporat l´alcohol posant-hi una mica de canyella en pols.
Llavors, si voleu poseu a reduir tot el brou que us ha quedat fins que adquireixi consistència de salsa. Penseu que s´ha d´evaporar pràcticament el 90% del líquid. Això sí, la salsa que us quedarà estarà boníssima i la podeu combinar amb la de ceba perfectament.
Per fer el canelons doncs poseu la carn barrejada amb trossos de mango al mig de cada fulla de pasta brick, l´estireu a fi que tingui forma de caneló i l´emboliqueu amb la pasta. Quan aneu a menjar ho poseu al forn a 200 graus untats amb oli fins que es daurin, i quedaran ben cruixents i super bons!
Reblogged this on Celler-Adocse.