Flor de carbassó amb mousse de pollastre i verduretes al vapor (41/46)
La flor de carbassó és delicada, i no es troba a qualsevol mercat. Jo al final en vaig trobar a la Boqueria, en una parada ben bé a l´altra banda de l´entrada de les Rambles on venen sobretot tot tipus de bolets. Es diu Petras.
Ingredients:
12 flors de carbassó (són petites)
4 tomàquets cherry
pastanagues mini (unes quantes…o dues de grans tallades petites)
4 cebes tendres
4 espàrrecs
60 gr de pit de pollastre
80 ml de crema de llet
Anireu coent les verdures al vapor i finalment també courem la flor de carbassó farcida d´una mena de mouselina de pollastre. Es barreja el pollastre picat amb la crema de llet, es salpebra, jo també hi posaria una mica d´herbes de Provença i fins i tot un toc de curry en pols i es posa dins de la flor, a la que li haureu tret les llavors que té a dins. Si teniu una màniga pastissera us anira molt bé per farcir-les. El carbassonet petit que us venen amb la flor de carbassó es talla per la meitat, i la meitat que no s´utilitza (a priori) doncs la podeu partir per la meitat, coure al vapor i farcir-la de la mateixa muselina de pollastre, que en principi us en sobrarà una miqueta. Uns minutets de res al forn i un aperitiu genial. I bé, la flor farcida es cou al vapor entre cinc i vuit minuts i queda molt bo acompanyat de les verduretes, molt sa. Ho salpebreu i afegiu oli d´oliva extra verge per sobre i boníssim!
Reblogged this on Celler-Adocse.