Picantons amb “crosta” aromàtica (38/46)
Una recepta més aviat curiosa a la que li trobo un petit defecte: no està prevista la salsa! Però bé, encara que no surti jo la propera vegada em curraré una salsa de brou de pollastre, rotllo reducció, ja que li donarà una mica més d´amorositat al plat.
Ingredients:
2 picantons
Per a la crosta aromàtica:
250 gr de mantega pomada (desfeta però no líquida)
100 gr d´ametlla en pols
julivert picat
orenga
200 gr de pa ratllat
romaní picat
farigola picada
2 clares d´ou
Per al puré de patates o salsifies:
1 kg de patates o 1 de salsifies
sal i pebre
oli d´oliva
Per a fer la crosta barrejarem el pa ratllat amb la mantega pomada, la farina d´ametlles i una mica de totes les espècies i herbes picades. Afegirem la clara d´ou, salpebrem i posem aquesta barreja entre dos papers sulfuritzats i l´estirem bé amb un “rodillo”. Ens ha de quedar més o menys una cosa així…
Els picantons els partirem per la meitat, els salpebrarem, els hi treurem la pell (jo almenys ho vaig fer) i els cobrirem amb la crosta una vegada aquesta hagi estat una bona estona a la nevera, ben plana. Ho enfornem a 200 graus entre deu i quinze minuts, més aviat deu que quinze.
Això ho acompanyem amb puré de patates o, tal i com estava pensat a la recepta original, amb un puré d´un tubèrcle que es diu “salsifies”…i que directament no té gust de res, és una pijada de l´alta cuina que la veritat no li trobo la gràcia per enlloc. Recomano això sí que us curreu una salsa per acompanar el plat!