Cebiche (35/46)
Un clàssic dels meus plats preferits. Recordo que fa molts anys aquí ningú en parlava, però poc a poc s´ha anat introduint i ara és un plat més o menys conegut. Jo vaig tenir la sort de menjar-ne al Perú mateix i era exquisit. Aquesta recepta, tot i no portar blat de moro i sí tomàquet, n´és un bon exemple. Una premisa imprescindible: utilitzeu el peix més fresc possible. I suposo, bé, n´estic segur, els peixos no cal que siguin exactament aquests, tot i que pel tipus són una bona guia.
Ingredients:
1 Rap petit (400 gr)
Orada/Llobarro (400 gr)
Escórpora/Aranya/similar…(peix clàssic de roca)
3 Tomàquets de pera
Cilantre a dojo
el suc de dues llimes (o llimones)
2 cebes tendres o vermelles
2 bitxos frescos
sal i pebre
oli d´oliva extra verge
Tallem el peix a daus i el posem a marinar amb el suc de les llimes, i tapat, a la nevera durant mitja hora. Mentrestant pelem i tallem els tomàquets a daus (sense llavors) i piquem les fulles de cilantre. Tallem a dauets les cebes, deixant-les uns vint minuts en vinagre si voleu, i tallem ben finets els bitxos. Passada la mitja hora treiem el peix de la nevera i el barregem bé amb el cilantre, l´oli extra verge al vostre gust, el bitxo i la ceba. Ho tornem a posar mitja hora més a la nevera i ja ens ho podem menjar. Millor que no estigui més d´una hora en total ja que llavors possiblement tindrà massa gust a llima/llimona. Espectacular.