Paella de fettuccini (28/46)

No deixen de ser uns fettuccinis de tinta de calamar amb sèpia…la gràcia del plat rau en que a priori es prepara com si anessim a fer un arròs i, sobretot, que els fettuccinis s´acaben de fer en una paella al forn. A més a més han de quedar sequets, vaja, res de caldosos. En fi, la veritat es que estava molt bo el plat però he de confessar que no em van quedar secs…perquè hi vaig posar massa brou! Ais, aquests costums…

Ingredients:

1 ceba de Figueres gran

2 sípies

1 pebrot vermell

4 tomàquets madurs

100 ml de vi blanc sec

300 gr de fettuccinis de tinta

40 gr d´ametlles

1 all

mig litre de brou de peix

una mica de safrà

unes branques de julivert

Començarem preparant els fettuccinis (veure recepta de com fer els tagliatelles negres), estirant la massa fins que ens quedi ben fina.

IMG_3584

Tot seguit i, com que no la podem tallat a màquina (estan a mig camí entre els tagliatelle i els papardelle) ho farem amb el ganivet, enrotllant la tira ben fina i després fent-hi uns senzills talls.

IMG_3586

Els desenrosquem i ja tindrem els fettuccinis llestos per coure. Els reservarem.

IMG_3588

Posem l´aigua a bullir i ja a la paella sofregim la ceba. No esperem fins al final de la seva cocció ja que aquesta continuarà coent després d´haver-hi afegit primer la sipia i quan aquesta comenci a estar toveta el pebrot vermell, tallat a daus. Deixem coure, mullem amb el vi i quan aquest hagi reduit hi afegim el tomàquet tallat ben petit. Mentre es va fent el sofregit prepararem la picada amb les ametlles, el gra d´all, les fulles de julivert i uns brins de safrà.

IMG_3587

Bullim només un parell de minuts els fettuccini per posar-los tot seguit a la paella quan tinguem, però, el sofregit a punt. Donem unes voltes i mullem amb el brou de peix. Posem la paella al forn i deixem coure fins que s´hagi begut tot el brou i hagi quedat més o menys sec.

IMG_3589

Emplatem dins d´una anella metàlica gran…

IMG_3591

Anuncis

~ per picanyol a 02/06/2013.

Una resposta to “Paella de fettuccini (28/46)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: