Hortalises amb gomasi i tofu (26/46)

Ei, una recepta amb tofu! Increíble, ja ja! No deixa de ser un saltejat d´unes quantes hortalises, que podeu variar al vostre gust, amb un tofu marinat bàsicament amb salsa de soja i presentat en forma de tulipa de pasta brick. El gomasi es l´amaniment final, llavors de sèsam amb sal matxacades al morter o en un molinet. Easy, easy!

Ingredients:

Llavors de sèsam

sal

300 gr de tofu clàssic

45 ml de salsa de soja

15 ml d´oli de sèsam

1 all picat fi

ceba tendra

300 gr de naps petits

300 gr de pastanagues “baby”

300 gr de tirabets/carbassó

25 gr de gingebre fresc

4 fulles de pasta philo

uns quants raves

Per elaborar el gomasi escalfeu el sèsam i la sal en una paella en sec fins que les llavors desprenguin aroma de torrades. Ho deixeu refredar i després ho tritureu.

Per marinar el tofu el tallarem per la meitat i el deixarem reposar amb la salsa de soja, l´oli de sèsam i l´all picat durant una hora com a mínim.

IMG_3540

Pelem les pastanagues (si no trobeu les baby doncs transformeu una o dues pastanagues grans en unes quantes de petites, i el mateix amb els naps), els naps i els carbassons (jo de tirabets no en trobo enlloc…). Tallem la ceba tendra, posem els raves en remull parcialment pelats, tallem el gingebre en quadradets petits i ja ho tindrem a punt per saltejar-ho.

IMG_3542

Posem la pasta brick al forn entre un parell de motllos a fi que agafin forma de recipient. Si en teniu de rugosos aconseguireu millor l´efecte buscat. El motllo ideal es aquell per fer babareses o pastissos amb un forat al mig i que no es fi…no sé si m´acabo d´explicar…

Quan quedi poc per acabar el saltejat afegiu-hi també els raves, poseu a escalfar el tofu al forn, barregeu-ho tot i serviu-ho dins dels motllos de pasta brick.

IMG_3543

~ per picanyol a 30/05/2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: