Hortalises amb gomasi i tofu (26/46)
Ei, una recepta amb tofu! Increíble, ja ja! No deixa de ser un saltejat d´unes quantes hortalises, que podeu variar al vostre gust, amb un tofu marinat bàsicament amb salsa de soja i presentat en forma de tulipa de pasta brick. El gomasi es l´amaniment final, llavors de sèsam amb sal matxacades al morter o en un molinet. Easy, easy!
Ingredients:
Llavors de sèsam
sal
300 gr de tofu clàssic
45 ml de salsa de soja
15 ml d´oli de sèsam
1 all picat fi
ceba tendra
300 gr de naps petits
300 gr de pastanagues “baby”
300 gr de tirabets/carbassó
25 gr de gingebre fresc
4 fulles de pasta philo
uns quants raves
Per elaborar el gomasi escalfeu el sèsam i la sal en una paella en sec fins que les llavors desprenguin aroma de torrades. Ho deixeu refredar i després ho tritureu.
Per marinar el tofu el tallarem per la meitat i el deixarem reposar amb la salsa de soja, l´oli de sèsam i l´all picat durant una hora com a mínim.
Pelem les pastanagues (si no trobeu les baby doncs transformeu una o dues pastanagues grans en unes quantes de petites, i el mateix amb els naps), els naps i els carbassons (jo de tirabets no en trobo enlloc…). Tallem la ceba tendra, posem els raves en remull parcialment pelats, tallem el gingebre en quadradets petits i ja ho tindrem a punt per saltejar-ho.
Posem la pasta brick al forn entre un parell de motllos a fi que agafin forma de recipient. Si en teniu de rugosos aconseguireu millor l´efecte buscat. El motllo ideal es aquell per fer babareses o pastissos amb un forat al mig i que no es fi…no sé si m´acabo d´explicar…
Quan quedi poc per acabar el saltejat afegiu-hi també els raves, poseu a escalfar el tofu al forn, barregeu-ho tot i serviu-ho dins dels motllos de pasta brick.