Remenat de gambes i alls tendres amb pa de cervesa (13/46)

Aquesta recepta no tindria a simple vista res d´especial si no fós perquè el pa de cervesa es part de la recepta, vull dir que el pa també el fas tu, i això em va fer una il.lusió especial…i a més a més em va sortir força bé! El remenat també té la seva gràcia ja que el vaig fer “a la francesa”, els alls tendres són confitats i al final, per sobre, hi va una reducció de marisc que li dona un toc molt especial.

Ingredients:

Pa de cervesa: 120 gr de farina de força (doble zero), 12, 5 gr de salvado, 2.5 gr de sal, 5gr de llevat fresc, 80 ml de cervesa

glace de gambes: 300 ml de fons de marisc, 4ml de vinagre de xerès,

un manat d´alls tendres

oli d´oliva

8 ous (dos per persona)

16 gambes

40 gr de mantega

50 ml de crema de llet

Podem començar amassant el pa…bé, no el pa sinó barrejant els ingredients “secs” per una banda i el llevat i la cervesa per una altra. Els juntem i els treballem, amassem, durant deu minuts. Deixarem llavors que la massa reposi, tapada, i amb un llum a sobre. Quan veieu que la massa augmenta de volum la trenquem i li tornem a donar forma, més o menys la que volem que tingui, i deixem que llevi de nou, ja a sobre d´una safata, i destapat, per anar al forn. Quan hagi tornat a crèixer ho posem al forn, amb un got d´aigua al costat, durant cinc minuts a 230 graus. Després baixem el forn a 220, treiem el got d´aigua i ho deixem coure durant quinze minuts. I si tot va bé tindreu un resultat similar al de la foto…

pacervesa

Mentre el pa era al forn haviem posat a confitar els alls tendres fins que estiguessin ben tovets i també hem saltejat les gambes que aniran al remenat….

remenat1

Per fer la “glacé” de gambes posem a reduïr el fons de marisc (brou) amb unes gotes de vinagre de xerès fins que tingui la consistència adequada…

remenat3

I finalment per fer els ous posem un cassó al foc amb la mantega, i hi afegim els ous batuts i salpebrats a poc lent/mitjà fins que quallin sense deixar de remenar en cap moment. Quan veieu que comença  a quallar els aparteu del foc i talleu la cocció amb els alls i les gambés i tot seguit amb la mica de crema de llet. Tallem unes llesques de pa i una mica de julivert i emplatem…

remenat5

~ per picanyol a 15/05/2013.

Una resposta to “Remenat de gambes i alls tendres amb pa de cervesa (13/46)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: