Filet de porc “hojaldrat” amb patata emmascarada i cebetes glasejades (6/46)

Aquest plat té una mica de tela si vols fer l´”hojaldre” tu mateix, però si utilitzes el pre cuinat no té gaire més secret que acoseguir fer unes bones cebetes del platillo glasejades (caramelitzades) i que la salsa de vi et quedi al seu punt…cosa que vaig aconseguir.

Ingredients (2px):

1 filet de porc

1 placa d´hojaldre pre-cuinat

1 ou

pebre vermell picant

canyella en pols

250 ml de vi negre

1 escalonia

15 ml de vinagre de vi

pebre espaçada al morter

2´5 gr de sucre

400 ml de brou de carn

mig quilo de patates

1 trosset de butifarra negra

1 trosset de butifarra blanca

2 talls de bacon no fumat

1 all

20 cebetes del platillo

15 gr de mantega

25 gr de sucre

sal, oli

Començarem preparant el filet de porc i fent-ne la pre-cocció. El marquem prèviament salpebrat i untat amb oli i el reservem. Quan està a temperatura ambient l´untem bé amb pebre vermell picant i canyella en pols i l´emboliquem amb la massa d´hojaldre.

filetporc1

Passem a les patates, que abans haviem posat a bullir. Abans que acabin la seva cocció tallem a trossos petits el bacon i les dues classes de butifarra. Ho saltegem amb els alls fins que estigui ben ros, i llavors hi afegim les patates, ja cuites, i ho anem aixafant tot plegat fins obtenir una mena de puré rústic…

filetporc2

Per fer la salsa de vi el posem a reduir amb les escalonies (no cal sofregir-les, però jo ho vaig fer) i el vinagre, els grans de pebre escapçats al morter i el sucre. Quan hagi reduit a la meitat hi incorporem el brou de carn i deixem reduir una bona estona fins obtenir consistència de salsa.

filetporc3

Per fer les cebetes primer les pelem i després les posem en un cassó petit amb mantega ja fosa, el sucre i aigua fins a la meitat. Ho deixem coure, tapat, durant una bona estona i al final destapem a fi que s´acabi d´ evaporar tot el líquid ja que es llavors quan les cebes es “glassejaran”.

filetporc4

Posem el filet embolicat amb l´hojaldre pintat amb ou batut al forn durant uns deu minuts a 180-200 graus. Quan l´hojaldre estigui ros ja estarà llest, us ha de quedar cruet per dins. Per muntar el plat fem una mena de croquetes amb la patata emmascarada (“quenelles”) i les posem al costat del filet juntament amb les cebetes i una tira de salsa. Boníssim!!!

filetporc5

~ per picanyol a 06/05/2013.

2 Respostes to “Filet de porc “hojaldrat” amb patata emmascarada i cebetes glasejades (6/46)”

  1. Deliciós!!!

  2. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: