Canelons verds farcits d´espinacs amb beixamel de Gorgonzola (12/12)
Darrera recepta de les que vam fer al seu moment en el curs de fer pasta de la Casa Elizalde, clar que aquesta en concret està adaptadíssima, ja que de semblant amb el fet a classe hi ha la pasta verda, pasta d´espinacs, i la resta és una recepta meva on possiblement he de millorar la beixamel de gorgonzola!
Ingredients:
300 gr de farina de força
2 ous
100 gr d´espinacs (per a la massa)
400 gr d´espinacs (per al farcit)
50 gr de panses
30 gr de pinyons
una mica de vi ranci
50 gr de farina (per a la beixamel)
50 gr de mantega
300 gr de gorgonzola
una mica de formatge ratllat (per gratinar)
Començarem fent la massa amb la farina, els ous i els espinacs per a tenyir…
Ho amassem bé, a consciència, afegint la mica d´aigua que la massa ens demani, normalment amb mullar-se les mans n´hi sol haver prou. Us ha de quedar una bola com la que surt a la foto, que reservareu a la nevera durant mitja hora
Mentrestant podeu aprofitar per bullir els espinacs, saltejar-los si son frescos, i posar en remull les panses amb vi ranci (això millor feu-ho al principi de tot, molt abans de fet, necessiteu ben bé una hora llarga, millor dues, per a una bona hidratació). Passada la mitja hora estirarem la pasta…
Heu d´anar fent plecs a fi d´afinar-la bé i després d´uns quants plecs amb l´obertura màxima anem passant-la cada vegada amb una obertura menys i sense doblegar-la. Us ha de quedar una tira ampla i llarga, i d´aquí en farem els talls rectangulars (8×6 cm aprox) per fer els canalons
saltegem els espinacs amb les panses i els pinyons i els distribuim per les làmines que haureu bullit amb molta aigua i sal durant tres/quatre minuts…com menys fines menys estona…
Tanquem els canalons i els reservem en una safata d´anar al forn. Fem un roux blanc i quan la farina estigui ben cuita i anem afegint el gorgonzola diluit amb mig litre de llet. No en vaig tenir ni per començar, així que conteu en utilitzar-ne quasi un litre. Quan teniu suficient quantitat de beixamel la tireu per sobre els canalons, cobriu amb el formatge ratllat i a gratinar falta gent!
Boníssim, però potser la propera vegada no faig cap roux i directament utilitzo com a beixamel la crema de gorgonzola, serà menys pesat, més ràpid i…millor? Ja ho veurem!
Reblogged this on Celler-Adocse.