Canelons verds farcits d´espinacs amb beixamel de Gorgonzola (12/12)

Darrera recepta de les que vam fer al seu moment en el curs de fer pasta de la Casa Elizalde, clar que aquesta en concret està adaptadíssima, ja que de semblant amb el fet a classe hi ha la pasta verda, pasta d´espinacs, i la resta és una recepta meva on possiblement he de millorar la beixamel de gorgonzola!

Ingredients:

300 gr de farina de força

2 ous

100 gr d´espinacs (per a la massa)

400 gr d´espinacs (per al farcit)

50 gr de panses

30 gr de pinyons

una mica de vi ranci

50 gr de farina (per a la beixamel)

50 gr de mantega

300 gr de gorgonzola

una mica de formatge ratllat (per gratinar)

Començarem fent la massa amb la farina, els ous i els espinacs per a tenyir…

canespi1

Ho amassem bé, a consciència, afegint la mica d´aigua que la massa ens demani, normalment amb mullar-se les mans n´hi sol haver prou. Us ha de quedar una bola com la que surt a la foto, que reservareu  a la nevera durant mitja hora

canespi2

Mentrestant podeu aprofitar per bullir els espinacs, saltejar-los si son frescos, i posar en remull les panses amb vi ranci (això millor feu-ho al principi de tot, molt abans de fet, necessiteu ben bé una hora llarga, millor dues, per a una bona hidratació). Passada la mitja hora estirarem la pasta…

canespi3

Heu d´anar fent plecs a fi d´afinar-la bé i després d´uns quants plecs amb l´obertura màxima anem passant-la cada vegada amb una obertura menys i sense doblegar-la. Us ha de quedar una tira ampla i llarga, i d´aquí en farem els talls rectangulars (8×6 cm aprox) per fer els canalons

canespi4

saltegem els espinacs amb les panses i els pinyons i els distribuim per les làmines que haureu bullit amb molta aigua i sal durant tres/quatre minuts…com menys fines menys estona…

canespi5

Tanquem els canalons i els reservem en una safata d´anar al forn. Fem un roux blanc i quan la farina estigui ben cuita i anem afegint el gorgonzola diluit amb mig litre de llet. No en vaig tenir ni per començar, així que conteu en utilitzar-ne quasi un litre. Quan teniu suficient quantitat de beixamel la tireu per sobre els canalons, cobriu amb el formatge ratllat i a gratinar falta gent!

canespi6

Boníssim, però potser la propera vegada no faig cap roux i directament utilitzo com a beixamel la crema de gorgonzola, serà menys pesat, més ràpid i…millor? Ja ho veurem!

~ per picanyol a 20/04/2013.

Una resposta to “Canelons verds farcits d´espinacs amb beixamel de Gorgonzola (12/12)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: