Bacallà a la tarragonina (114/130)

Aquest bacallà no deixa de ser una recepta de croquetes de bacallà però amb l´afegit del pernil del país, que per cert us pot portar un petit-gran problema amb el tema de la sal, sobretot si el bacallà en té una mica…com el que jo vaig utilitzar, i la veritat és que bo ho era, però salat encara més. La solució va ser acompanyar-ho amb una amanida sense gens de sal, i va funcionar força bé.

Ingredients:

400 gr de bacallà

1 ceba

50 gr de pernil del país

6 dl de llet

120 gr de farina

2 ous

pa ratllat

Per fer aquest plat recomano que pregunteu primer si tenen retalls de bacallà o trossets especials per a fer croquetes, ja que a molts llocs en tenen i us sortirà més econòmic. En cas que no en tinguin compreu-ne d´esqueixat, ja que aquest bacallà l´haureu de reduir a miques un cop tingueu la beixamel ja encaminada. Abans haureu de sofregir la ceba, afegir-hi el pernil tallat ben petit i tot seguit la farina. Doneu unes voltes a fi que aquesta es cogui i finalment hi aneu tirant la llet sense deixar de remenar. Quan sigui força espès afegiu-hi el bacallà.

bacatarragona1

Un cop fet deixeu-ho refredar una bona estona, i llavors feu una mena de croquetes: jo crec que no cal enfarinar però si voleu podeu fer-ho, desprès passeu per ou batut i finalment per pa ratllat. Serviu amb amanida.

bacatarragona2

~ per picanyol a 04/04/2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: