Galtes de porc al forn (113/130)
No havia menjat mai galtes de porc. Suposo perquè a casa dels pares mai me n´havien donat i un cop pel meu compte no se m´havia passat pel cap que poguessin ser tan bones. Boníssimes, i fetes d´aquesta manera encara més. Garantit.
Ingredients (2 px):
2 galtes de porc
2 cebes petites
4 tomàquets madurs
farigola
llorer
2 grans d´all
1 got de vi blanc sec
2 patates mitjanes
oli, sal, pebre
250 ml de brou de carn
Començarem salpebrant les galtes i col.locant-les en una safata untada amb oli per anar al forn. Les enfornem una estona, deu minuts aprox. A continuació hi posem les cebes i els alls, i cinc minuts més tard els tomàquets, sense pelar i tallats a quarts. El forn el tenim a 160 graus, fluixet, que es vagin daurant lentament les verdures i la pròpia carn, la qual anirem donant voltes cada deu minuts. Mullem amb el vi i deixem reduir, i uns minuts més tard ho fem amb el brou.
I anem donant voltes a les galtes. Mitja hora llarga més tard les treiem del forn i passem la salsa pel colador xinès, i tornem a posar les galtes a la safata, aquesta vegades acompanyades d´unes patates que haurem bullit apart, i de la salsa colada.
Deixeu coure una estona més, uns vint minuts aprox, i quan noteu que les galtes estan prou estovades ho enretireu. Si la salsa encara es força clara, que segurament serà així, reduiu-la en una cassola apart fins que tingui la consistència adequada. I si tot ha anat bé tindreu un plat exquisit amb una carn super melosa, unes patates al punt i una salsa deliciosa.