Cappellaci ferraresi (11/12)

Aquesta recepta és d´uns tortellinis farcits de carbassa, parmesano o pecorino, ou i amaretti…no sé d´on surt el nom, al principi creia que era un tipus de pasta diferent però no, senzillament és un farciment diferent de tortellinis…molt bo, això sí!

 

Ingredients:

400 gr de farina de doble força i 4 ous per la massa

1 kg de carbassa

30 gr d´amaretti

100 gr de mantega

salvia

1 ou (pel farcit)

100 gr de parmigiano reggiano ratllat

2 cullerades de pa ratllat

nou moscada, pebre, sal

Començarem posant la carbassa al forn, tallada a trossos regulars, durant una hora aprox. Mentrestant farem la massa amb la farina i els ous (i una mica d´aigua, molt poca, just per mullar-vos les mans) i estarem amassant-la ben bé deu minuts llargs. La cobrim amb paper film i la deixem reposar mitja hora a la nevera.

Passat aquest temps en separem un tros i el passem per la maquina d´estirar la pasta unes quantes vegades a obertura màxima, fent-li un plec cada vegada. Quan ens sembli que està llesta per estirar-la l´anem passant per la màquina tancant cada vegada un pas fins al màxim, son unes vuit vegades.

Estirem la tira i fem talls de 6x6cm, és important que us quedin quadrats iguals ja que després unes anirà molt millor per fer els tortellinis.

capellaci1

Posem una mica del farcit que haurem preparat barrejant la carbassa xafada amb un forquilla amb l´ou, l´amaretti també xafat (una mena de galeta amb un rerafons amarg), el parmesà ratllat, la nou moscada, la sal i el pebre. En posem una mica al centre de cada quadrat.

capellaci2

Juntem els dos extrems oposats de cada quadrat fins a fer un triangle. Tanquem els costats apretant amb els dits. Fem pressió amb el dit gros i juntem els dos extrems de la base del triangle, que és per on hem fet la pressió, i ja tindrem fets els tortellinis.

capellaci3

Mentre bull l´aigua desfem la mantega en una paella i hi afegim les fulles de salvia tallades ben petites. Això serà la salsa, la reservem mentre bullim tres minuts els tortellinis, afegim pebre recén mòlt i salsegem. Brutals!!!

capellaci4

~ per picanyol a 25/03/2013.

Una resposta to “Cappellaci ferraresi (11/12)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: