Orecchietti al pesto de festucs (10/12)
Una senzilla manera de fer pasta fresca a casa que admet tant la versió “farina + sèmola de blat” o la que només porta sèmola de blat. Ambdues molt bones, potser millor la primera. El pesto havia de ser només de festucs (i avellanes, de fet) però tenia a la nevera una rúcula que havia de gastar i el resultat no podia ser millor…
Ingredients:
100 gr de sèmola de blat (x persona)/ 100 gr de sèmola+100 de farina de força (x dues/tres px.)
mig vas d´aigua
una mica d´oli i sal
2 dents d´all
oli d´oliva extra verge
50 gr de festucs
un grapat de rúcula/25 gr d´avellanes (aprox)
parmesà ratllat a discreció
Amassem primer la pasta. La quantitat d´aigua la marca la propia massa, millor començar sempre amb poca ja que sempre sereu a temps d´afegir-ne més. Una vegada feta pot reposar una estona a la nevera (sobretot la que té farina) o no fer-ho, com la que només porta sèmola de blat. Per fer les orecchietti heu d´anar fent boletes petites d´una mida més petitat aprox del vostre dit gros…
llavors heu de pressionar amb el dit la boleta en qüestió…
…i ja estarà…en separar la pasta aixafada del dit provocareu que quedi una petita marca que serveix una mica com per donar-li forma…al principi potser no surt del tot però és qüestió de pràctica, acaba sortint més o menys bé i és ideal per fer amb els nens…
una vegada teniu les orechietti llestes poseu aigua a bullir i feu el pesto: tritureu amb el turmix la rúcula amb els alls, els festucs i el parmesà juntament amb l´oli. Si opteu per provar el d´avellanes i festucs feu-ho igual i utilitzeu una mica d´aigua de la cocció de la pasta ja que aquest pesto surt força espès. La veritat és que a mí m´agrada més que porti alfàbrega o rúcula (més picantet, i quasi millor i tot!) però recordo que el d´avellanes no estava gens malament!