Bacallà a la marinera (101/130)

En llegir com s´anomenava aquesta recepta vaig pensar immeditament en un bacallà amb una deliciosa salseta marinera, amb brou de peix i un bon sofregit…doncs no, ni brou ni sofregit, bé, ceba sofregida sí, però crec que de cara al plat li aniria molt millor la ceba i els alls caramelitzats, així que us recomano que escolliu la segona opció.

Ingredients:

4 talls de bacallà (morro o penca) d´uns 150 gr

2 cebes

4 dents d´all

unes quantes branques de julivert

pa ratllat

La manera de coure el bacallà no m´acaba d´agradar, jo en aquest cas segurament l´hagués fet confitat en oli (el summergeixes en una cassola amb oli i en uns deu minuts, sense que l´oli bulli, estarà) en comptes del que diu la recepta i que de fet va ser el que vaig fer: escalfar-lo amb aigua a partir però d´aigua freda, sense que arribi a bullir, uns deu minuts com a molt. Llavors l´esmicolarem o en farem trossos petits i els posarem en una cassola de terrissa. Mentrestant fem un sofregit de ceba i alls que com us deia al principi recomano que més aviat sigui una caramelització (tapat, a foc mínim, fins que estigui…podeu afegir-hi una mica de sucre per assegurar el tanto). Quan estigui llest hi tireu el julivert picat, ho cobriu amb pa ratllat i ho poseu al forn a gratinar (fins que estigui torrat).

bacallamarinera

~ per picanyol a 16/03/2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: