Conill a la manresana (98/130)
Recepta francament semblant a la del conill amb moixernons (bàsicament perquè aquest conill també és amb moixernons) però amb un parell d´ingredients diferents que li donen suficient personalitat pròpia. Recomanable!
Ingredients:
1 conill tallat a octaus
4 bossetes de moixernons secs
1 ceba gran
3 grans d´all
unes fulles de llorer
1 canó de canyella
1/2 copa d´anís sec
1 got de vi blanc
sal, pebre
maceració: 1 ceba, 1 porro, 1 branca de farigola, 1 branca de romaní, 1 pastanaga, 2 grans d´all
Primer heu de posar els talls de conill amb els elements de la maceració i vi blanc a discreció fins a cobrir-ho durant unes cinc hores…mínim tres. Passat aquest temps enrossirem els trossos de conill a la cassola i en el mateix oli sofregirem una ceba (no la de la maceració), i quan aquesta estigui més o menys cuita hi afegirem els alls tallats a làmines juntament amb la canyella i el llorer. Mullem amb el got de vi blanc (podeu aprofitar el de la maceració) i l´anís i deixem reduir.
A mitja reducció hi reincorporem els talls de conill, donem unes voltes i deixem coure una mica. Tot seguit mullem amb l´aigua d´estovar els moixernons (un mínim de dues hores) i els propis bolets, deixant coure una mitja horeta, alternant que el guisat estigui tapat i destapat.
Rectifiqueu de sal i pebre i serviu. Molt bo, l´anís i la canyella li donen un toc que val molt la pena!