Risotto “verd”
El meu risotto verd no té uns ingredients fixos més enllà que tots siguin de color verd i que apart d´un bon brou de verdures hi hagi les sobres d´uns dels plats on la carxofa és la gran protagonista que més m´han agradat darrerament: les “carxofes de la nona Sara” del llibre de “El comidista”. I aquestes sobres son bàsicament carxofa desfeta confitada amb vi blanc i parmesà. Uff!!! A partir d´aquí hi podeu posar espàrrecs de marge, carxofes mateixes, bròquil, mongeta, carbassó o fins i tot pebrot. Us recomando que utilitzeu l´arròs tipus “carnaroli” que podeu trobar als llocs on venen productes italians i que finalment el formatge que ratlleu al darrer moment sigui parmesà autèntic.
Ingredients:
2 carbassons
2 carxofes
Fons (restes) de les “Carxofes de la nona Sara”
1 litre de brou de verdures
4 racions d´arròs tipus “Carnaroli”
un bon tros de mantega
parmesà ratllat
pebre
2 escalunyes
favetes confitades en oli
Començarem sofregint les escalunyes. Tot seguit hi afegim les carxofes tallades a octaus i quan estiguin ben dauradetes el carbassó tallat a daus petits. Quan comenci a agafar color serà el moment de posar-hi les restes que tingueu de les “carxofes de la nona Sara”, remeneu bé i deixeu coure uns minutets de res.
Tireu-hi l´arròs. Sofregiu uns minuts més i mulleu-ho amb una mica de brou, suficient per cobrir l´arròs. A partir d´aquí no heu de parar de remenar i el moment d´afegir més brou serà quan l´arròs hagi absorvit tot el que hi havieu posat per darrera vegada. Així durant uns quinze minuts, moment de retirar la cassola del foc i posar-hi un bon tros de mantega. Remeneu fins que estigui ben desfeta i cobriu la cassola amb un drap uns dos o tres minuts més. Aprofiteu aquests minutets per ratllar una bona quantitat de parmesà, per rectificar de sal i per posar-hi pebre recén mòlt. Ho serviu si voleu dins d´un “aro” a fi que us quedi rodó (jo no ho vaig fer…però amb convidats ho faria), poseu unes quantes favetes d´aquelles que venen confitades en oli i ho cobrir amb el parmesà. Bo és poc, boníssim és just.