Platillo de filet de porc a l´agredolç (86/130)

El filet de porc, cuinat al seu punt just (per mi més aviat cruet, rosadet com a màxim), és una petita delicatessen. I precisament en aquesta recepta això es posa a prova, ja que si marques massa estona els medallons de filet al final el plat no et quedarà tan bo com podria ser…

Ingredients (2 px):

1 filet de porc

1 ceba

20 cebes del platillo

2 dl de vinagre (aprox)

20 gr de sucre (aprox)

25 gr de farina (aprox)

Tallem el filet a rondanxes més aviat gruixudes, el salpebrem, l´enfarinem i el marquem en una cassola amb oli. El reservem i en aquest mateix oli fem un sofregit amb la ceba, tallada molt fina. Quan sigui rossa hi afegim el sucre a fi que prengui un color daurat fort i una textura com el caramel. Tirem llavors el vingre i remenem fins a reduir-lo a més de la meitat. Tot seguit hi afegim les cebetes pelades, mullem amb bou de carn o amb aigua i deixem que es coguin. Jo crec que aquestes cebes han d´estar mig cuites abans de tirar-les a la cassola ja que d´altra banda trigareu molta més estona. Quan les cebes estiguin al punt hi afegiu els talls de carn i deixem que tot faci una miqueta la xup xup, amb compte que no es faci massa ja que llavors no us quedarà prou tendre, just per a que s´escalfi.

platillofiletporc

~ per picanyol a 13/02/2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: