Conill a l´empordanesa amb xocolata (73/130)

Espectacular, de veritat. El toc de la xocolata a la picada és definitiu, sense ella el plat també estaria molt bo però li faltaria el toc de gràcia. Una delicia!

Ingredients (4 px):

1 conill tallat a octaus

24 cebes del platillo (les petitetes)

80 gr de cansalada viada o similar

llard

1 got de vi negre

30 gr de xocolata a la pedra

20 gr d´avellanes torrades

20 gr de pinyons

un manat d´herbes: farigola, llorer, julivert

farina

sal i pebre

1/2 litre de brou de carn

Posarem en una cassola els talls de conill salpebrats una vegada el llard sigui calent i els sofregirem amb les cebetes i la cansalada tallada a daus o a tires.

conillemporda1

Un cop tot sigui ben ros hi afegirem les herbes i ho mullarem amb el got generós de vi negre, diexant que redueixi una estona. Tirem la farina, una cullerada aprox, ho remenem bé i ho deixarem coure una vegada hi haurem afegit el brou. Quan faltin uns quinze minuts dels 45 aprox que dura la cocció (potser una mica menys, o sí, 45 contant des que comencem a fer el plat) hi tirem la picada d´avellanes, pinyons i xocolata ratllada que haurem deixatat amb el brou de la cocció. El plat, senyores i senyors, és una passada i passa a formar part dels clàssics d´un servidor. També he de dir que l´endemà o fins i tot al cap d´uns dies està francament espectacular (per les sobre que em vaig menjar tres dies després de fer-lo).

conillemporda2

~ per picanyol a 20/01/2013.

3 Respostes to “Conill a l´empordanesa amb xocolata (73/130)”

  1. Què bo! Record que ma mare feia fa temps un plat molt semblant amb vedella.

  2. Avui he fet aquesta recepta. Boníssim. Ho recomano per ocasions especials. La picada li dóna un toc especial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: