Musaka vegetariana (42/60)
“Musaka vegetariana” o “ratatoille” o com vulgueu dir-ho. “Musaka” perquè el seu ingredient principal és l´albergínia, i aquí diguem que es substitueix la carn de xai pel carbassó i la beixamel pel mató. Molt bo, la veritat sigui dita!
Ingredients (4-6 px):
2/3 alberginies
2 carbassons
1 ceba
salsa de tomàquet
250 gr de mató
unes quantes anous
mitja cullerada de canyella en pols
una cullerada d´orenga
formatge ratllat (parmesà segons la receta, qualsevol segons el meu criteri genèric, pecorino l´utilitzat quab vaig cuinar-ho)
oli d´oliva extra verge
Començarem pelant i tallant l´alberginia a daus i deixant-la “suar” en un colador amb sal durant ben bé una hora. A la recepta diu que s´ha de fer el mateix amb el carbassó…però jo no ho havia sentit a dir mai, i la veritat és que no ho vaig fer. En fi, fregirem l´albergínia passada aquesta hora i la reservem, i fem el mateix amb el carbassó. També s´ha de sofregir una ceba, però jo no ho vaig fer…se´m va passar, i com que la salsa de tomàquet ja en portava doncs…Barrejarem el mató amb la canyella, l´orenga, l´oli extra verge i les anous picades. En teoria ha de sortir una mena de crema però…bé…amb el mató és força dificil a no ser que (potser) posis molt oli. Jo ho vaig intentar i molt cremós la veritat és que no em va sortir precisament, tot i que de cara al resultat final no va ser gaire important…o no va molestar, per ser més exactes. Total, que quan ho tenim tot sofregidet fem un pis d´alberginia, un de mató, un de salsa de tomàquet i al final el carbassó. Ho cobrim amb el formatge ratllat i ho posem a gratinar. Boníssim!!!