Amanida de patates, bacon i romaní (32/60)
Aquesta amanida pot funcionar per acomanyar un plat (tant de peix com de carn, crec) o també com a primer plat principal, tipus clàssica amanida de patates freda/del temps. Potser s´ha d´anar amb una mica de compte amb l´amanimenta ja que sense anar més lluny a mí em va quedar una mica forta. No sé si perquè vaig matxacar al morter l´all amb el romaní, perquè hi vaig posar massa suc de llimona o vés a saber per què. El que sí vaig fer va ser posar-hi directament tonyina en llauna que és un dels recursos que t´ofereixen aquest tipus d´amanida si les vols com a plat principal.
Ingredients (4 px):
1/2 kilo de patates
8 talls de bacon
1 dent d´all
1 llimona
1 cullerada de julivert picat
1 cullerada de romaní fresc picat
formatge tipus “manchego” ratllat (opcional)
oli d´oliva extra verge
tonyina en llauna (opcional)
sal i pebre
Fer una vinagreta amb la pell de la llimona ratllada, el suc de la mateixa llimona, el romaní, el julivert, l´all (bé matxacat o partit en dos si després voleu retirar-lo), uns 150 ml d´oli i sal i pebre. Podeu fer com si fessiu una picada o sacsejar-ho dins d´un pot. Mentrestant fareu el bacon al forn (novetat, no ho havia provat mai!) i haureu posat a bullir les patates, amb pell, durant uns 35 minuts (de fet, el primer que heu de fer és això!), depenent de si són molt grosses o no. Quan estiguin espereu que es refredin, les peleu i talleu a rodelles i hi poseu el bacon tallat a tires, la tonyina (si n´utilitzeu), el formatge ratllat (al gust, si voleu) i finalment ho mulleu amb la vinagreta. Interessant!
~ per picanyol a 11/12/2012.
Arxivat a El Comidista, Food
Etiquetes: amanida de patata amb bacon al romaní, amanida de patata i tonyina amb bacon i vinagreta de romaní
Reblogged this on Celler-Adocse.