Amanida de patates, bacon i romaní (32/60)

Aquesta amanida pot funcionar per acomanyar un plat (tant de peix com de carn, crec) o també com a primer plat principal, tipus clàssica amanida de patates freda/del temps. Potser s´ha d´anar amb una mica de compte amb l´amanimenta ja que sense anar més lluny a mí em va quedar una mica forta. No sé si perquè vaig matxacar al morter l´all amb el romaní, perquè hi vaig posar massa suc de llimona o vés a saber per què. El que sí vaig fer va ser posar-hi directament tonyina en llauna que és un dels recursos que t´ofereixen aquest tipus d´amanida si les vols com a plat principal.

Ingredients (4 px):

1/2 kilo de patates

8 talls de bacon

1 dent d´all

1 llimona

1 cullerada de julivert picat

1 cullerada de romaní fresc picat

formatge tipus “manchego” ratllat (opcional)

oli d´oliva extra verge

tonyina en llauna (opcional)

sal i pebre

Fer una vinagreta amb la pell de la llimona ratllada, el suc de la mateixa llimona, el romaní, el julivert, l´all (bé matxacat o partit en dos si després voleu retirar-lo), uns 150 ml d´oli i sal i pebre. Podeu fer com si fessiu una picada o sacsejar-ho dins d´un pot. Mentrestant fareu el bacon al forn (novetat, no ho havia provat mai!) i haureu posat a bullir les patates, amb pell, durant uns 35 minuts (de fet, el primer que heu de fer és això!), depenent de si són molt grosses o no. Quan estiguin espereu que es refredin, les peleu i talleu a rodelles i hi poseu el bacon tallat a tires, la tonyina (si n´utilitzeu), el formatge ratllat (al gust, si voleu) i finalment ho mulleu amb la vinagreta. Interessant!

patatesbacon

~ per picanyol a 11/12/2012.

Una resposta to “Amanida de patates, bacon i romaní (32/60)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: