Tires de vedella amb gingebre i sèsam (31/60)
Aquesta recepta es diu com es diu per decissió del seu autor (evidentment), però això de “amb gengibre i sèsam” es queda mooolt curt, ja que són dos ingredients d´una salsa que també inclou entre altres coses menta, alfàbrega, salsa de soja i xile. Està pensada per aprofitar les restes de carn que puguin quedar un dia, passar-les breument per la paella i menjar-s´ho amb amanida verda….i jo, llegint-me ràpid la recepta, vaig interpretar directament que era una amanida amb carn, diguem-ne, a temperatura ambient, quan sembla que la carn hauria d´estar lleugerament calenta. Jo ho he fet en plan “tuper” sense escalfar, vaja, per menjar-m´ho a temperatura ambient, i la veritat és que queda super bo, potser millor i tot que calent…
Ingredients (4 px):
uns 200 gr de carn x persona
1 ceba vermella
amanida verda variada
x la salsa: 10 gr de gingebre fresc, 2 xiles vermells tailandesos, 2 dents d´all, una o dues branques de menta, una branca d´alfàbrega, 2 cullerades de salsa de soja, el suc d´una llima, una cullerada de llavors de sèsam, una cullerada de sucre-glass, una cullerada de salsa d´ostres,, 50 ml d´oli de sèsam
Passar pel morter els xiles, gran part de la menta i l´alfàbrega i el gingebre. Barrejar-ho amb tota la resta d´ingredients de la salsa. Passar breument per la paella la carn i tallar-la a tires (si no ho heu fet abans) i a la mateix paella sofregir la ceba. Barrejar-ho tot i servir-ho amb l´amanida.
Reblogged this on Celler-Adocse.