Sopa de peix gratinada amb formatge (56/130)
Una veritable “delicatessen”, per a ocasions especials (no surt baratilla precisament…), un brou absolutament espectacular i un peix que parla per si sol…escórpora, rap, gambes…amb llesques de pa i gratinat amb formatge gruyere…boníssim…
Ingredients (4 px):
1 escórpora d´uns 250 gr aprox, la carn per una banda i el cap i espines per l´altra
un parell de talls de rap ben macos
1/2 cap de rap
8 gambes
2 pastanagues
1 porro gran
1 ceba
4 tomàquets madurs
picada: all, ametlles, safrà
llesques de pa torrat
Començarem fent un bon sofregit amb les pastanagues, la ceba i el porro ben talladets, com més petit millor.
Quan estigui tot ben potxat hi afegim el tomàquet i, poc temps després, el cap de rap i el cap de l´escórpora, a més a més de l´espina central.
Cobrim amb aigua i deixem coure uns trenta minuts.Colem el brou, afegim la picada i ens diposem a tirar-hi el peix…
Res, uns minutets de res. Per gratinar millor que poseu abans el pa, així el formatge té un lloc on posar-se i no s´enfonsa dins la sopa. A priori la sopa es posa en cassoletes individuals i es gratina cada una al forn (bé, totes a la vegada), però com que no en tinc vaig optar per utilitzar la cassola de ferro…
Això sí, al final vaig servir la sopa en bols individuals, menjar-la en plan paella valenciana hagués estat poc pràctic…
Reblogged this on Celler-Adocse.