Bonitol a l´”oloroso” amb ceba, panses i pinyons (29/60)
“Oloroso” és vi dolç andaluç tipus “Málaga” o bé una mena de “vi ranci” que combina molt bé amb la ceba, les panses els pinyons i el peix blau, com el bonitol. Suposo que es podria fer igualment amb tonyina, barat, sardines o amb algún peix blau menys típic com per exemple la “palometa”. En qualsevol cas una recepta excel.lent!
Ingredients (4 px):
us 800 grams de bonitol o quatre lloms, nets, sense pell ni espines
3 cebes grans
30 gr de panses de corint
30 gr de pinyons
2 dents d´all
200 ml de vi “oloroso” sec (vi ranci, malaga…també serveix encara que sigui més aviat dolç)
oli, sal, pebre
Tallar el bonitol a rodelles d´uns 3 centímetres aprox i posar-los a marinar amb la meitat del vi, les panses i els alls tallats a làmines a la nevera durant una hora. Mentrestant podeu anar fent la ceba molt a poc a poc, tapada, que és vagi caramelitzant. Aquest procés pot durar tranquilament 45 minuts o més, i al final pugeu el foc per mirar que es dauri del tot. Afegir el vi de la marinada (quan estigui, clar), les panses i els pinyons i deixar que es redueixi, i quan ja estigui quasi a punt marqueu el bonitol per ambdues bandes, un minut cadascuna, no gaire més, i ho serviu amb la ceba&co x sobre.
Jo ho vaig fer així. Al llibre et diu que primer posis la meitat del vi no utilitzat per a la marinada i que el de la marinada el tiris a la paella una vegada ja has saltejat el bonitol i l´has tornat a posar a la paella…jo no ho recomano gens ni mica, de fet no l´acabo d´entendre…i ara que hi penso jo posaria tot el vi d´entrada a la marinada, que de fet és el que vaig fer!
Reblogged this on Celler-Adocse.