Albergínies amb tomàquet (23/60)
Recepta senzilla, pràctica i tot i que passa per ser estiuenca (bàsicament perquè es menja freda o a temperatura ambient) crec que es pot preparar en qualsevol època de l´any. Pot servir com a primer o com a acompanyament d´altres plats, o en un menú amb vàries coses a la vegada.
Ingredients (4 px):
3/4 albergínies mitjanes
1 kilo de tomàquets (si són naturals…també es pot utilitzar el de pot, ja sigui triturat o sencer)
4 dents d´all
orenga
oli, sal
Per una banda tallarem a quadrats les albergínies, les posarem en un colador amb sal una estona i després les fregirem amb oli abundant. Les reservem en un plat amb un paper absorbent a sota. Per l´altra tallem els alls a làmines, els sofregim lleugerament i hi afegim el tomàquet, ja sigui de llauna (el meu cas, no tenía tomàquet madur) o natural (sense pell ni llavors). Posem dues culleradetes de sal i dues de sucre i deixem coure. Quan estigui hi incorporem les albergínies, tirem orenga a discreció per sobre i…o bé ens ho mengem o bé ho guardem a la nevera per l´endemà o per quan ens vingui de gust!