Sopa “mora” de pastanaga (20/60)
Això de “mora” ve perquè és una sopa amb inspiració marroquina o de gustos marroquins, una deliciosa combinació d´una bona crema de pastanaga, feta amb un bon brou però aromatitzada amb forces espècies i, important, amb l´afegit d´unes cullerades de suc de llimona i també de taronja que potser no la fan apta per a tots els paladars…però que per als atrevits o per als amants de la cuina més o menys “exòtica”, la marroquina per ser més concrets, és una festa absoluta!
Ingredients (4 px):
1/2 kilo de pastanagues
1 patata mitjana
1 ceba gran
1 tall d´api
1/2 litre de brou de pollastre o de verdures (millor el de pollastre!)
2 cullerades de suc de taronja
2 cullerades de suc de llimona
1 cullerada de mel
1 Iogurt grec (opcional)
1 cullerada de comí en gra (o en pols…)
un polsim de canyella, de clau recén mòlt i de nou moscada
sal i pebre
Sofregirem la ceba en una cassola i poc després hi afegim la pastanada pelada i tallada a rodelles i l´api picat. Salem lleugeramentm, afegim la patata tallada a trossets i finalment el brou, deixant-ho coure durant uns 45 minuts.
Retirem del foc i triturem. Torrem el comí en gra a foc suau uns cinc minuts, el matxaquem en un bol juntament amb el clau i ho afegim a l´olla. El comí, tot i que recén torrat deu quedar molt millor, no cal que sigui en gra…Afegim els sucs, la mel, la canyella, removem bé, i rectifiquem de sal i pebre.
Ho servim amb una cullerada de iogurt grec al fons del bol, però si el tema làctics no agrada gaire us he de dir que personalment m´agrada més sense el iogurt, els sabors estan més pujats i té més entitat tot plegat ja que el iogurt crec que en part aplaca i uniformitza tots els sabors, tot i que queda molt bé igualment.