Xai rostit a la menta (42/130)
Recepta francament senzilla que requereix, això sí, d´una bona matèria prima i d´unes bones branques de menta fresca que li donen un “gustillo” boníssim, molt recomanable per als amants dels sabor més orientals o marroquins.
Ingredients (4 px):
Una espatlla de xai
menta fresca
vi ranci
una ceba
brou de carn
oli, sal i pebre
Demaneu a la carnisseria que us facin quatre talls…sense que la carn s´acabi de tallar del tot. Vaja, quatre marques fortes. Poseu el forn a foc moderat, 180 graus, i en una plata la ceba tallada a juliana i a sobre l´espatlla, embadurnada amb oli i salpebrada. L´enrossiu una estona i quan veieu que la ceba comença a agafar color, que també ho farà el xai òbvianent, ho mulleu amb aigua o brou de carn, molt millor aquesta segona opció (jo tinc pendent de fer-ne de casolà, mentrestant vaig utilitzant un de pastilla però francès…sí, sap greu però son molts millors els “magis” francesos que els espanyols). Ho feu de tan en quan, aprofitant que obriu el forn per donar-li la volta al xai. Abans de començar tota l´operació però haureu hagut de tallar les fulles de menta i posar-les a macerar amb vi ranci durant com a mínim una horeta. Tornant al xai, passats ben bé 40 minuts ja hauria d´estar a punt, moment per tirar-hi per sobre la menta i el vi ranci i deixar-ho coure uns minuts més, deu com a màxim, cinc en principi. I surt deliciós. Podeu acompanyar-ho per exemple de puré de patates, o inclús de patates al forn que podrieu coure amb el xai si volguessiu. Però com que aquesta recepta la presentaven sense acompanyament doncs servidor la va fer tal qual…