Bacallà amb panses i pinyons (41/130)
Quin plaer anar fent receptes de bacallà “noves”, i ho poso entre cometes perquè, naturalment, de noves no tenen res. Són tradicionals, aneu a saber des de quan es fan, però per a un amant del bacallà com jo és fantàstic anar incorporant al meu receptari bacaladici receptes com la que us explico ara, tan senzilla que em pregunto per què no l´havia fet mai fins ara…
Ingredients (4 px):
4 talls de bacallà d´uns 150 gr cada un (aprox)
80 grams de panses de Corint
60 grams de pinyons
4 tomàquets madurs
1 ceba
farina
pebre
Enfarinem i fregim el bacallà, i en el mateix oli sofregim primer la ceba i després el tomàquet, tallat a daus petits sense pell ni llavors. Quan tinguem un sofregit ben concentrat hi afegim les panses i els pinyons, una mica d´aigua ( a ull) i ho deixem coure uns minuts. Incorporem de nou el bacallà i deixem que el conjunt faci la “xup xup” uns minuts més. Si heu tirat massa aigua i voleu espessir la salsa podeu fer una picada de pa fregit amb un gra d´all.
Reblogged this on Celler-Adocse.