Sopa de musclus (39/130)
Bona no, boníssima. Senzilla, més a menys ràpida, sobretot si ja tens brou de peix fet (que a la recepta no jutja necessari) més enllà de la típica mandra de pelar els tomàquets, treure les llavors, etc…
Ingredients (4 px):
1 kilo de musclus
1 ceba
4 tomàquets de branca o pera
2 grans d´all
una branca de julivert
unes llesques de pa torrat
una branca de canyella
una mica de vi blanc
una fulla de llorer
brou de peix (opcional)
Obrim els musclus en una paella amb una mica de vi blanc i una fulla de llorer, tapant-los fins que s´obrin en pocs minuts. Deixem refredar-los i fem un sofregit de ceba en una olla, afegint-hi la branca de canyella. Quan estigui rossa hi afegim els tomàquets, tallats petits sense pell ni llavors. Quan veieu que el sofregit està ben concentrat ho mulleu amb l´aigua/vi que han deixat anar els musclus, si teniu brou de peix n´hi podeu afegir (a la recepta origina no ho contempla, però jo ho vaig fer i segur que va tenir a veure amb el resultat final) i si no doncs ho cobriu amb aigua suficient, a ull, depenent dels comensals que sigueu. Quan ha arrencat el bull hi tirem els musclus (sense closca, eh), reservant-ne uns quants per afegir-ho a la sopa quan es serveixi, i unes quantes llesques de pa torrat. Mentrestant fem una picada amb els all i el julivert, triturem tot el que tenim a l´olla, hi afegim la picada (deixatada amb la pròpia sopa) i finalment posem uns quants musclus a cada vol.
Senzillament espectacular, bona de veritat!