Lluerna amb cloïsses (10/60)
Es veu que a les Espanyes la lluerna es diu “rubio”, i fins i tot té altres noms que ara mateix no recordo. Es un peix super gustós que normalment s´utilitza per a suquets i sopes, sobretot els que són petites. Ara, si trobeu algun exemplar que passi dels 250 grams ja podeu demanar-li a la vostre peixatera (o peixater) que us en faci dos filets, us guardi el cap i les espines per fer un bon brou i us mengeu aquest senzill i boníssim plat. potser millor per dinar per si el tema del “mojo” us fa passar mala nit…
Ingredients (4 px):
un kilo de lluerna
250 gr de cloïsses
100 ml de vi blanc
una o dues branques de cilantre
1 culleradeta de comí en gra o en pols
50 gr de motlla de pa
200 ml d´oli d´oliva
2 cullerades soperes de vinagre
2 boletes de pebre negre
sal gruixuda
sal i pebre
En un morter prepararem el “mojo”, xafant amb el morter les fulles de cilantre, l´all, el comí, la molla de pa (jo no en vaig posar…no en tenia en aquell moment), la sal gruixuda, els grans de pebre. Més endavant hi afegim el vinagre, un xic de res d´aigua i anem tirant l´oli, remenant bé. Ho reservem 30 minuts. Ara em fixo que l´all s´ha de posar, matxacat, en aquest moment i no des del principi si no agrada gaire…en fi, si no t´agrada el gust d´all no en poses ni ara ni al principi…
Obrim les cloïsses en una paella amb el vi, tapant-les, qüestió d´un parell de minuts mentre fem el peix al forn untant amb oli, vuit minuts màxim (depenent de la seva mida). També el podeu fer a la planxa.
Servim el peix amb les cloïsses per sobre i el “mojo” a discreció, no molt que es fortet…però molt bo i gustós!