Amanida de carbassó, rúcula i anous (8/60)

Aquesta és una altra d´aquelles amanides que, d´entrada, jo arrufava el nas. Però si alguna cosa he après en aquest sub-món dels llibres de cuina és que no s´ha de despreciar cap recepta, per extranya que sembli, a no ser es clar que estigui farcida d´ingredients que no t´agradin. Però a mi m´agrada, i molt, el carbassó, i m´agraden, i molt, tant les anous com la rúcula. La meva reticència era a menjar-me el carbassó cru…clar que perfectament tallat i convenientment marinat la cosa varia. I molt.

Ingredients (4 px):

2 carbassons mitjans

100 gr de rúcula

unes quantes anous (30/50 grams)

8 cullerades d´oli d´oliva extra verge

una cullerada de mostassa “antiga” (la de granets)

una cullerada de vinagre de Mòdena

Gran part de l´èxit de la recepta consisteix en tallar adequadament els carbassons en fines làmines, ni massa primes (es trencarien) ni massa gruixudes (no serien gaire agradables al paladar). Ho podeu fer amb una mandolina (si en teniu), amb un “pela patates” (amb el risc que us quedin massa primes) o amb un bon ganivet ben esmolat i un bon pols. Em reservo quina opció vaig utilitzar, ja ja, però me´n vaig sortir. A partir d´aquí heu de tenir les tires de carbassons amb sal durant una hora. Passat aquest temps les assequeu i les poseu en una plata i hi tireu a sobre la vinagreta, ben emulsionada (podeu posar tots els ingredients en un pot petit i sacsejar-ho bé, és un mètode infalible), a sobre, deixant-ho marinar mitja horeta més. A l´hora de servir-ho poseu les anous una mica esmicolades per sobre i per coronar-ho la rúcula, tot rectificant de sal i pebre si cal.

A mi no em quedava gaire rúcula quan ho vaig fer…ens va agradar molt, i crec que amb més rúcula milloraria.

~ per picanyol a 18/10/2012.

Una resposta to “Amanida de carbassó, rúcula i anous (8/60)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: