Llenties amb escalibada (7/60)
Mai se m´havia ocorregut aquesta senzilla barreja, suposo en part perquè les llenties no formen part exactament del meu “top ten” de plats preferits, més aviat al contrari. De fet fins fa ben poc mai n´havia fet a casa, com a molt n´havia menjat unes amb sobrassada que donen al menú del migdia del “Goliart” (no sé si encara les fan, però eren molt bones). Ara ja en faig de tan en quan, així que aquesta recepta em va semblar una bona nova manera de menjar-ne. I sí, tu, molt bona, millor a temperatura ambient i imprescindible el julivert i la ceba. L´autor la presenta d´entrada sense albergínia, tot admetent després que es pot afegir, quan de fet a mi mai se m´ocorreria fer escalibada sense albergínia…
Ingredients (2 px):
300 grams de llenties
1 pebrot vermell
1 alberginia
2 cebes
julivert
oli extra verge, sal, pebre
Les llenties, a no ser que us faci molta il.lusió fer-les a casa, millor comprar-les al mercat o en una parada de llegums. L´escalibada, bé, cap secret: al forn durant uns 45 minuts tot junt, pebrot, alberginia, ceba. Jo a vegades ho faig només amb el gratinador. Deixem que es refredi, posem el pebrot dins d´una bossa de plàstic apart (la pell sortirà millor així), pelem la resta, piquem el julivert (abundant) i amanim amb un bon oli d´oliva extra verge, sal i pebre-