Amanida de síndria, meló i formatge feta (1/60)
Primera recepta del llibre “Las recetas de El Comidista“, i sí, una mica “in extremis” aquesta recepta, més que res perquè s´acaba el temps de la síndria i del meló…però bé, us ho podeu apuntar per a l´estiu vinent. Ha estat l´amanida “estrella” de l´estiu a casa!
Ingredients:
350 gr de meló
350 gr de síndria
125 gr de formatge feta
50 gr d´olives negres…a la recepta original s´utilitzen les d´Aragó…jo hi poso les negres sense pinyol típiques…
2 llimes o llimones
1/2 ceba vermella
menta i julivert picats…més de menta que de julivert
oli d´oliva extra verge
sal i pebre
Tallem les fruites a daus, les barregem amb el formatge feta, afegim la menta picada (una bona cullerada sopera) i el julivert (unes quantes fulles) i les olives, també picades. Ho guardem a la nevera una estona abans de servir-ho mentre tenim la ceba vermella, tallada ben petita, marinant-se amb el suc de llima (o llimona, millor llima). Una mitja horeta més tard hi afegim la ceba i ho tornem a deixar a la nevera uns vint minuts més. Finalment, al moment de servir-ho, hi afegim l´oli d´oliva i (si es vol) la sal i el pebre. En la darrera vegada que l´he feta la veritat és que no vaig posar ni una cosa ni l´altra, no crec que faci falta posar-hi sal i potser sí que amb una mica de pebre negre recén mòlt la cosa pot millorar. Super mega recomanable!
Reblogged this on Celler-Adocse.