Arròs Parellada (35/130)

Mític arròs tot terreny, plat estrella de la Fonda Parellada, un veritable mar i muntanya absolutament exquisit que requereix només una mica de paciència…i de rascar-se una miqueta la butxaca per fer un deliciós arròs digne d´un bon dinar de diumenge (o dissabte!)

Ingredients (4 px…les quantitats estan adaptades de la recepta al que jo crec):

4 ales de pollastre (partides x la meitat)

4 salsitxes de porc

150 gr de llom de porc a daus

150 gr de calamars o sèpia tallada a daus

12 musclus sense closca (aprox!)

4 llagostins

150 gr de rap a daus (o algun altre tipus de peix de carn dura…com el congre que hi vaig posar jo)

pèsols (totalment opcional, ja ja)

4 cors de cartxofa

3 tomàquets

1 ceba

uns brins de safrà

3 grans d´all

ametlles

brou de carn o de peix, el doble que la quantitat d´arròs

arròs…4 mides (això va a gust de cadascú…uns 350 grams)

Començarem saltejant els llagostins i tot seguit farem la sèpia. Ho reservem. Seguim amb les salsitxes, el llom i les ales de pollastre, ho enrossim i reservem. Sempre al mateix oli hi sofregim la ceba, tallada a dauets petits, i tot seguit el tomàquet tallat també a daus, sense pell ni llavors. I si la carxofa és fresca, també (podeu utilitzar carxofa congelada, afegint-la quan es mulla amb el brou). Quan el sofregit estigui llest hi tornem a posar la sèpia i el pollastre, hi donem unes quantes voltes juntament amb l´arròs. Mullem amb el brou (jo de peix, fet el mateix matí, deliciós) i deixem coure uns vint minuts aprox. A meitat de cocció hi tirem una picada d´alls, safrà i ametlles que deixatarem amb el mateix brou, i quan quedin uns cinc minuts aprox hi afegim els daus de rap (o congre en el meu cas), les salsitxes i el llom. A la recepta original ho tiren tot al principi de la cocció, i l´arròs després que el brou hagi començat a bullir…Els musclus els obriu apart i els poseu a l´arròs just abans de servir-lo o un minut abans d´acabar la cocció.

Va quedar boníssim…malgrat que la meva tendència a fer tots els arrossos caldosos, i que vaig fer-lo en una cassola de ferro colat i no en una paella, com diria que es fa aquest arròs, va fer que quedés massa caldós i segurament un xic diferent de l´original…però bé, a mi m´agraden caldosos!

~ per picanyol a 05/10/2012.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: