Pollastre al caramel (33/130)
Una mena de pollastre “dolç” amb samfaina, de fet. A mi personalment em va agradar, tot i que el caramel no em va acabar de quedar bé i al moment de menjar-lo es notava un xic que li faltava…sal! Ja, ja, però jo recomano provar-ho als amants de les coses diferents, als que els hi agrada el dolç i el salat junt, etc…
Ingredients (4 px):
1 pollastre o 4 cuixes
80 grams de sucre
1 ceba
1 pebrot vermell
1 alberginia
4 tomàquets madurs
brou de pollastre (per si el sofregit quedés sec)
Fem una sanfaina en una paella i en una cassola enrossim el pollastre. Per la sanfaina tallem la ceba i el pebrot a daus, mentre escaldem els tomàquets uns segons per treure la pell sense problemes. Els tallem també a daus, sense llavors, i els tirem al sofregit quan la ceba i el pebrot estan ja un xic tous. Deixem fer. Mentrestant, quan ja tenim el pollastre enrossit, hi tirem el sucre i una mica d´aigua…em sap greu però són “dues llosades d´aigua”, que encara no tinc clar a què corresponen, ja que vaig posar 3 tasses petites d´aigua i va ser massa. En teoria s´havia de deixar coure a foc lent fins que es fés el caramel, però clar, hi vaig posar massa aigua i allò no s´acabava de caramelitzar mai. Jo mentrestant feia l´alberginia en una altra paella i quan ja estava toveta la passava a la paella principal on hi tenia la ceba i el pebrot fent la xup xup amb el tomàquet. No vaig necesitar posar-hi brou. Llesta la sanfaina el següent pas és juntar-la amb el pollastre i deixar-ho coure tot junt uns minuts més. Llavors sí, la sanfaina es va caramelitzar força i va quedar força bo…però un xic fat, vaja, que vam haver de salar el pollastre (suposo que estar tanta estona amb l´aigua i el sucre no li va sentar gaire bé…la propera vegada hi estarà molta menys!).