Canelons de tomàquet farcits d´espinacs, rossinyols i gambes amb salsa de marisc
Recepta inventada totalment, de fet a classe no vam arribar a colorejar pasta amb tomàquet (concentrat). Pensava fer lassanya però al final em vaig decidir per uns canalons que em van quedar tant grossos que els que em van sobrar serviran per fer…lassanya! També me´n van sobrar suficients per congelar-ne uns quants sense bullir i possiblement en faré tagliatelle.
Ingredients:
x la pasta: 1 ou x cada 100 grams de farina. Amb 400 grams de farina en teniu més que suficient… El tomàquet concentrat doncs en poseu dues cullerades.
Farcit: 750 grams d´espinacs, 300 grams de bolets, 150 de gambes. Amb aquestes mides vaig fer canelons llargs (quasi el doble de la mida habitual dels canelons) x a deu persones, dos x cap, i en van quedar alguns x repetir (no gaires). X quatre persones doncs la meitat de tot.
Salsa: brou de gambes (jo el tenia congelat d´una altra vegada), llet ( a ull), farina (dues cullerades), mantega…vaja, una beixamel ampliada amb el brou de gambes.
Primer, com sempre, amassarem: ous, farina i el tomàquet. Ja us dic que amb 400 grams de farina n´hi ha de sobres, i segurament us en sobrarà i tot. Ho fem a consciència, fins que la massa ens quedi elàstica. la tapem amb un drap i la deixem una mitja hora a la nevera. S´hi pot estar més estona, de fet la meva s´hi va quedar mig dia, però després em va costar força tornar a donar-li l´elasticitat necessària. En fi, passat aquest temps passem la pasta per la màquina a fi de fer les làmines tipus lassanya que després tallarem en rectangles per fer els canalons. Jo no vaig tenir en compte que augmentarien de tamany i els vaig fer massa grossos, tot i que també queden bé.
Bullim la pasta uns cinc minuts i després posem el farcit que prèviament haurem barrejat. Jo, mentre tenia la pasta reposant a la nevera vaig saltejar tots els espinacs (eren frescos..bé, d´aquells que van en bosses…els hi vaig treure les cues…uff, feinada…potser per aquesta ocasió podien ser congelats perfectament i m´hagués estalviat molta feina…) en una paella i en una altra vaig fer el mateix amb els bolets, mentre es descongelaven les cues de gambes (de la Sirena, surten molt bé).
Vaig anar posant els canelons en safates i mentre feia la beixamel els hi vaig donar un cop de forn per escalfar-los. Per a la beixamel primer vaig desfer la mantega, hi vaig incorporar les dues cullerades de farina i tot seguit la llet, mentre anava removent tota l´estona amb les barilles metàl.liques. Quan va agafar consistència hi vaig tirar el brou de gambes i vaig deixar coure fins a tenir la textura que desitjava…cremosa però més aviat líquida…cert es que a la que deixavaes passar uns minuts s´espessia, senyal que se m´havia anat la mà amb la farina!
En fi, la salsa va quedar espectacular i els canelons en sí mega-super-bons…i molt fàcils de fer (laboriosos…també!(
Reblogged this on Celler-Adocse.