Conill amb samfaina (26/130)
Recepta de tota la vida, la samfaina acompanyant una peça d´aviram o d´un peix com el bacallà és un clàssic etern…i boníssim!
Ingredients (4 px):
1 conill gran tallat a octaus
1 pebrot vermell gran
una albergínia grossa
2 cebes
6 tomàquets madurs
brou de pollastre (mig litre)
Hi ha diverses maneres de fer la samfaina, amb l´alberginia des del principi o al final, o a la meitat de la cocció, o completament separada…jo crec que a meitat de la cocció és força interessant! Sofregim primer la ceba amb el pebrot i a mitja cocció hi incorporem el tomàquet, tallat a daus, sense pell ni llavors. Tot això ho fem en una cassola amb l´oli d´enrossir els trossos de conill prèviament salpebrats. Paral.lelament tallem a daus l´alberginia i la coem en una paella apart. Quan comença a estar toveta la tirem a la cassola “principal”, remenem una miqueta i hi afegim els trossos de conill. Cobrim amb el brou i deixem coure a foc lent, mirant que l´albergínia no es desfagi i que el brou quedi quasi totalment absorbit pel guisat, però mirant d´evitar que aquest quedi sec.