Bacallà amb patates (23/130)
Així, a simple vista, sembla fins i tot un plat prescindible…doncs no, ja que també hi ha tomàquet, element clau que acaba convertint aquest plat en una petita exquisitesa per als amants del bacallà.
Ingredients (4 persones):
4 talls de bacallà d´uns 150 grams cadascú (poden fer entre 150 i 200)
1 kilo de patates (1250 gr. una mica més potser)
5 tomàquets madurs
3 grans d´all
uns ramets de julivert
uns brins de safrà
farina
oli, sal
Enfarinem i fregim el bacallà i en aquest mateix oli hi sofregim la ceba tallada ben fina. Quan està rossa hi afegim el tomàquet, tallat a daus sense pell ni espines, i deixem que vagi fent…Quan està a punt hi tirem les patates, tallades a daus, i ho cobrim amb aigua freda. Deixem coure a poc a poc, i a mitja cocció (aprox, potser una miqueta més) hi posem el bacallà i la picada, feta amb els alls, el julivert i el safrà (si no en teniu, una miqueta de cúrcuma també va bé). Ho rectifiquem de sal i a menjar-s´ho! Per cert, important que faci bé la xup xup, amb calma, queda boníssim!