Bacallà a la crema de mel i espinacs (21/130)
Abans de fixar-me bé en com s´havia d´elaborar aquesta recepta m´havia fet la idea que era una crema d´espinacs i mel…i al llegir-la vaig veure que no, que era una crema de mel i els espinacs anaven apart, una cosa a sobre de l´altra…em sonava extrany, així que vaig decidir barrejar-ho tot i va quedar super bo, però s´ha d´anar en compte amb la mel i posar-ne la mida justa i adequada a cada paladar ja que pot quedar massa dolç.
Ingredients (6 persones):
6 talls d´entre 100 i 150 grams cadascun
100 grams de farina
1/4 de litre de nata líquida
2 tassetes de mel
1/2 kilo d´espinacs
1 dl d´oli
50 gr de formatge ratllat sec
1 fulla de llorer
nou moscada
sal
En una cassola col.loqueu el bacallà cobert amb aigua freda i una fulla de llorer. Quan estigui apunt d´arrancar el bull l´aparteu del foc i en uns pocs minuts treieu el bacalà i el deixeu escórrer. Posem en una altra cassola oli, i quan sigui calent hi afegim la farina, deixatant-la amb un batedor (amb les varilles). De mica en mica hi afegim 3/4 de litre de l´aigua de coure el bacallà, així com la nata líquida i la mel, deixant que arranqui el bull i afegint-hi una mica de nou moscada fins que tingui la textura desitjada. Jo en aquest moment hi vaig afegir els espinacs…
En una plata d´anar al forn, en una cassola de terissa o semblant posem primer una capa de la crema de mel, a sobre els espinacs i a sobre dels espinacs el bacallà. Ho cobrim amb la resta de la crema de mel, escampem el formatge ratllat per sobre i ho posem a gratinar (jo vaig fer un mix de la crema de mel amb els espinacs i a sobre el bacallà, coronat amb el formatge ratllat).
Super bo, però pregunteu abans a la resta de comensals si els agraden els plats amb mel!
M’ha agradat molt la teva modificació de la recepta original, ja que no parla quan hem d’afegir la farina i a casa ens ha quedat la salsa líquida.
La proxima vegada ho farém com ho comentes tu, que de segur que queda millor.
Felicitats pel blog.
Moltes gràcies!