Bacallà a la crema de mel i espinacs (21/130)

Abans de fixar-me bé en com s´havia d´elaborar aquesta recepta m´havia fet la idea que era una crema d´espinacs i mel…i al llegir-la vaig veure que no, que era una crema de mel i els espinacs anaven apart, una cosa a sobre de l´altra…em sonava extrany, així que vaig decidir barrejar-ho tot i va quedar super bo, però s´ha d´anar en compte amb la mel i posar-ne la mida justa i adequada a cada paladar ja que pot quedar massa dolç.

Ingredients (6 persones):

6 talls d´entre 100 i 150 grams cadascun

100 grams de farina

1/4 de litre de nata líquida

2 tassetes de mel

1/2 kilo d´espinacs

1 dl d´oli

50 gr de formatge ratllat sec

1 fulla de llorer

nou moscada

sal

En una cassola col.loqueu el bacallà cobert amb aigua freda i una fulla de llorer. Quan estigui apunt d´arrancar el bull l´aparteu del foc i en uns pocs minuts treieu el bacalà i el deixeu escórrer. Posem en una altra cassola oli, i quan sigui calent hi afegim la farina, deixatant-la amb un batedor (amb les varilles). De mica en mica hi afegim 3/4 de litre de l´aigua de coure el bacallà, així com la nata líquida i la mel, deixant que arranqui el bull i afegint-hi una mica de nou moscada fins que tingui la textura desitjada. Jo en aquest moment hi vaig afegir els espinacs…

En una plata d´anar al forn, en una cassola de terissa o semblant posem primer una capa de la crema de mel, a sobre els espinacs i a sobre dels espinacs el bacallà. Ho cobrim amb la resta de la crema de mel, escampem el formatge ratllat per sobre i ho posem a gratinar (jo vaig fer un mix de la crema de mel amb els espinacs i a sobre el bacallà, coronat amb el formatge ratllat).

Super bo, però pregunteu abans a la resta de comensals si els agraden els plats amb mel!

~ per picanyol a 23/08/2012.

2 Respostes to “Bacallà a la crema de mel i espinacs (21/130)”

  1. M’ha agradat molt la teva modificació de la recepta original, ja que no parla quan hem d’afegir la farina i a casa ens ha quedat la salsa líquida.

    La proxima vegada ho farém com ho comentes tu, que de segur que queda millor.

    Felicitats pel blog.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: