All cremat (19/130)
Aquest és un magnífic i senzillíssim plat mariner, un suquet vaja, que té una petita particularitat: els alls es sofregeixen fins quasibé cremar-los, fins que queden ben marrons, i després es fa un sofregit amb el mateix oli i amb els alls una picada que li acaba donant un gust magnífic. Una petita sorpresa, un gran plat!
Ingredients (2 px):
500 gr de peix tipus congre, rap (durillo, dels que se solen utilitzar en els suquets potents)
7 grans d´all
4 tomàquets madurs
300 gr de patates
Sofregiu els alls laminats fins que estiguin ben marrons, els reserveu i en el mateix oli hi tireu el tomàquet ratllat. Sofregiu-lo bé, a consciència, tireu-hi les patates tallades a daus i aigua fins a cobrir-ho bé a fi que es cogui sense problemes de líquid. Aprox uns quinze minuts, llavors hi afegiu el peix, tallat a rodelles i salpebrat, i una picada amb els alls que havieu reservat i unes avellanes (o només amb els alls, però recomano l´opció avellanes), dissolta amb una mica d´aigua o del suc de la cocció. Feu que la picada es reparteixi bé entre el suquet, que el peix estigui cobert o parcialment cobert amb el suc i deixeu coure uns minuts més fins que el peix estigui cuit i les patates al punt.
Senzillament espectacular, molt recomanable! Jo vaig utilitzar congre i ens va agradar molt, per cert.