Conill amb romesco (16/130)
Espectacular! Només per a fans del romesco, òbviament, però una absoluta delícia, de veritat…
Ingredients (4 px):
1 conill tallat a trossets
1 ceba gran
4 tomàquets madurs
3 nyores
20 gr d´avellanes
6 patates petites/mitjanes
1 cullerada de farina
1 tasseta de vi negre
3 grans d´all
1 manat d´herbes (farigola, romaní, orenga)
sal i pebre
Primer de tot sofregireu la carn de les nyores, que han estat estovant-se durant una hora llarga com a mínim. De fet, com més estona estiguin remullant-se molt millor. En aquest mateix oli enrossim els trossos de conill prèviament salpebrats, els reservem i tirem a la cassola la ceba tallada ben fina i en pocs minuts el tomàquet, tallat a daus, sense pell ni llavors, juntament amb les herbes. Quan agafi la pinta de sofregit tornem a posar hi el conill, afegim una cullerada de farina i el vas de vi (si no teniu negre a mà, doncs blanc també va bé), deixem reduïr i ho mullem amb aigua o brou blanc fins a cobrir-ho. Deixem coure a poc a poc mentre fem la super picada amb la carn de les nyores, els alls, les avellanes, una llesca de pa fregit i si voleu el fetge del conill, i després enrossim les patates tallades a rodelles, ni molt gruixudes ni molt primes. Tirem les patates a la cassola i tot seguit la picada. Es pot tirar la picada havent enretirat el conill, colat la salsa, i llavors posar de nou el conill amb la salsa colada i les patates…Jo crec que no cal, queda genial tot el conjunt acabant-se de coure, sense colar ni res, amb un sabor espectacular, un plaer pels amants d´aquest tipus de guisats, de veritat.
Reblogged this on Celler-Adocse.