Fideus a la cassola (15/130)
Clàssic entre clàssics de la cuina popular, els autèntics fideus a la cassola es fan amb costella de porc…i sense tan safrà com el que vaig posar jo! No solament vam menjar uns fideus totalment grocs sinó que el sabor del safrà sobresortia per damunt del dels fideus i la costella, pecat mortal, ja ja!
Ingredients (4 px):
250 gr de fideus
300 gr de costella de porc
3 tomàquets madurs
ceba
llard/oli
2 grans d´all
20 g ametlles
uns brins de safrà
sal, pebre
brou de carn o aigua
En una cassola de terrissa (o de ferro) sofregirem la costella tallada a trossos petits amb el llard o l´oli. Quan siguin mig rossos hi afegim la ceba tallada fina i al cap de poqueta estona els tomàquets, tallats a daus, sense pell ni llavors. Ho deixem sofregir lentament, afegint-hi si fa falta una mica d´aigua de tan en quan, i quan estigui hi tirem els fideus, tot i que a la recepta original diu que tireu primer tot el brou i que quan arrenqui el bull es llavors quan s´hi tiren els fideus. A mi com que m´agrada rossejar-los doncs ho vaig fer al revés, però bé, no crec que afecti gaire al producte final ja que va ser poca estona. A mitja cocció, vaja, al cap d´uns cinc minuts hi tirem la picada feta amb els alls, el safrà, les ametlles i si teniu julivert doncs també, rectifiqueu de sal i pebre i a menjar!