Llobarro al formatge fos (9/130)
Recepta senzilla i aplicable a qualsevol peix blanc com un lluç o una dorada sense anar més lluny. Una de les claus és que demaneu a la peixateria que us netegin bé el peix deixant-lo sense cap espina en dos magníficos filets. La recepta original, per cert, és amb formatge fos /de la Garrotxa”…jo no en vaig trobar, però bé, em van dir que era de la Seu d´Urgell i estava boníssim!
Ingredients (4 px)
2 llobarros
Formatge x fondre
1 vas de vi blanc
50 gr de farina
brou de peix (3 dl aprox, pot ser més)
1 got de nata líquida
2 grans d’all
Cerfull
Oli, sal, pebre
Posarem oli en una cassola amb els alls. Quan estiguin dauradets els retirarem i hi posarem la farina. Un parell de minuts més tard ho mullem amb el vi blanc i en breu s´hi afegeix el formatge. Deixem fondre fins que quedi com una crema, ho mullem amb el brou (la quantitat que posa als ingredients és força aproximada, jo recordo posar-ne bastant més…) fins que quedi una salsa cremosa. Com a toc final hi afegim la crema de llet i el cerfull tallat petit i ruixem els filets de llobarro (que haurem fet a la planxa mentre s´acabava de coure la salsa) amb la salsa. Rectifiquem de sal i pebre.
~ per picanyol a 29/07/2012.
Arxivat a El Gran Llibre de la Cuina Catalana (Josep Lladonosa), Food
Etiquetes: formatge fos, llobarro, peix