Conill a la gitana (8/130)
Receptes de conill n´hi ha un munt en aquest receptari, cap d´elles revolucionària però totes tenen una pinta magnífica. He decidit començar per aquesta perquè és moooolt fàcil, i a més a més n´he eliminat els pèsols que, motius personals apart, tampoc és que trobés que li féssin gaire falta a la recepta…
Ingredients (4 px aprox):
1 conill (tallat a trossos)
farina
2 cebes
4 tomàquets madurs
1 cabessa d´alls
1 fulla de llorer
julivert, all, fruits secs (per la picada)
oli, sal
aigua o brou de pollastre
pebrot vermell escalibat
Començarem enfarinant i enrossint el conill en una cassola. El reservem i tot seguit comencem a sofregir les cebes en el mateix oli. Quan comencin a agafar color hi afegirem els tomàquets, pelats i sense llavors. Com que els meus tomàquets no eren precisament gaire madurs vaig optar per, a més a més, afegir-hi una mica de tomàquet concentrat italià, que va molt bé per a situacions com aquestes, malgrat haver d´anar amb compte perquè és força contundent i convé rebaixar-lo amb aigua,que és el que vaig fer. Això va fer que a la llarga el guisat adquirís més consistència i sabor i de fet estigués força més bo que si no hagués posat el concentrat de tomàquet. Quan la ceba i el tomàquet estan ben poxats tornem a posar els trossos de conill a la cassola juntament amb la cabessa d´alls (sencera), el llorer i una mica d´aigua, la que veieu que sigui necessària per ajudar a fer la “xup xup”. Foc mitjà durant una mitja hora aprox.
Mentrestant podem preparar la picada amb all, julivert i -per exemple- ametlles torrades mentre escalibem un pebrot vermell al forn que afegirem (pelat i tallat a tires) a la cocció quan a aquesta li quedin uns cinc minuts, i també hi posarem la picada. El toc del pebrot escalibat amb el conill guisat i la picada es deliciós, l´aportació del concentrat de tomàquet m´ha agradat tant que no descarto utilitzar-lo fins i tot quan a priori no és necessari. Normalment és millor utilitzar el producte fresc però quan aquest no és excel.lent l´opció del concentrat és una sortida més que interessant.
Pintaza, Picanyo!!