Pici amb pesto de rúcula (2/12)
Aquesta és una pasta típica de la Toscana i és super mega fàcil, a més a més de ser super econòmica, només s´utilitza aigua, oli i farina. Es divertida de fer amb els nens, i força ràpida. Per fer el pesto de rúcula senzillament has d´ utilitzar rúcula en comptes d´alfàbrega, més la resta d´ingredients tradicionals del pesto típic que tots coneixem (oli, all, pinyons). Per cert, “pesto” en italià és quelcom “matxacat”, una mena d´equivalent a la nostra “picada”.
Ingredients:
400 gr de farina de força, doble 0
200 ml d´aigua
2 cullerades d´oli d´oliva
rúcula
un grapat de pinyons
2 grans d´all
oli, sal
parmesà ratllat
musclus (opcional)
Començarem, com no, amassant els ingredients fins a obtenir una massa tova i elàstica tot formant una bola. Abans de posar-la a la nevera l´untarem amb oli, la taparem i la deixarem reposar una horeta ben bona. Passat aquest temps l´extendrem a sobre del marbre amb un “rodillo”, marcarem unes tires d´uns 2-3 centímetres amb un ganivet i anirem agafant-les i enrollant-les amb les palmes de les mans fins a aconseguir que siguin molts llargues i primes. Recordeu de posar farina al marbre abans d´extendre la massa i desprès quan aneu posant en un plat els “pici” ja llestos per posar a l´olla. Tirar-los quan l´aigua estigui bullent amb sal i deixar coure entre 3 i 5 minuts aprox.
Per fer el pesto posem en un bol llarg i alt la rúcula, els pinyons, el parmesà, els grans d´all tallats a làmines, l´oli i una punta de sal…i emulsionem amb el minipimer. Les mides, la veritat, és que jo les poso a ull. I queda boníssim amb rúcula, una mica més amarg que amb l´alfàbrega però super bo.
Ah, tenia uns musclus que havia comprat per menjar de primer plat i al final els vaig posar amb la pasta…queda encara més bo!