Le Cucine Mandarosso

Tenia un compte pendent amb aquest restaurant. La meva dona feina temps que en parlava, em deia que m´agradaria, i fins i tot una vegada vam arribar a sentar-nos però com que teníem molta pressa vam optar per aixecar-nos i tornar un altre dia sense presses. Aquest dia finalment va arribar i l´espera ha valgut la pena!

El restaurant té un look fantàstic d´antiga hosteria italiana de tota la vida que t´enamora només entrar. Taules senzilles, rústiques, que omplen les dues sales de que disposa aquest realment típic temple gastronòmic italià. Atapeït, un punt fosc però que li dona un encant especial, una de les seves principals característiques és que no té una carta com a tal, vaja, una d´aquelles impreses que et donen quan t´asseus i on hi ha els entrants, els primers, els plats de pasta, les pizzes, els segons…no, aquí els plats te´ls ensenyen en una pissarra que va de taula en taula i canvien cada dia. Hi ha sis plats, cinc dels quals són de pasta i l´altre pot ser de carn, peix o verdures. Quan hi vaig anar jo ens van oferir un salmó marinat amb cítrics i de pasta hi havia lassagna de carn, rigatoni a la melanzana, una pasta al pesto que no recordo el seu nom, una pasta amb tomaquet cherry i rap i l´altre plat de pasta….aiii…no m´ho vaig apuntar. En qualsevol cas la primera tria estava clara, els rigatoni amb albergínia i crema d´albergínia, que estaven espectaculars, i el plat d´una pasta rodona amb un forat al mig i uns tres centímetres d´alçada que anava amb una salsa de tomàquet cherry i rap. De fet els dos volíem els rigatoni melanzana però al final vam optar pel de rap i tomàquet a fi de tastar almenys dos plats de pasta. Si era rap o no he de dir que no es notava, era fortet perquè el peix guisat amb salsa de tomàquet i tomàquets cherry pot quedar potentillo, i ho era, en tots els sentits. El peix estava desfet i amb el cuinat no s´acabava de notar si era rap o no. En fi, no es cap crítica negativa, només miro d´explicar com era el plat, molt bo en qualsevol cas!

Abans ens vam partir una burrata excel.lent amb una no menys boníssima rúcula i un tomàquet fresc i pelat deliciós. Els entrants són més o menys fixes i també hi podem trobar antipasti (ahir era de verdures), mozzarella de búfula i bressaola amb rúcula i parmesà.

Als postres no hi vam arribar, els plats són contundents i la veritat és que els postres, pastissos variats, també en tenien pinta. Hi ha gelats però no els fan ells. Pel vi vam optar per un negre del Venetto força bo i equilibrat en una carta de vins italians no gaire extensa però suficient pel tipus de lloc on som.

En fi, la veritat és que està més que bé, tot i no ser precisament revolucionari, més aviat al contrari, ni pretentre-ho. Ells mateixos, a la seva web en italià (no estaria gens malament una versió catalana) expliquen que el producte fresc el compren cada matí al mercat de Santa Caterina i l´envasat vé d´Itàlia. Es un restaurant de barri, entranyable, familiar, a tocar del Palau de la Música i on tornarem si anem a un concert al propi Palau o tenim quelcom a fer per la zona, no crec que sigui per anar-hi expressament des de l´altra punta de la ciutat. La pasta és molt bona, això sí, i a vegades per un bon plat de pasta val la pena fer l´esforça d´anar-hi.

Un petit detall és que heu de reservar sí o sí, especialment si hi aneu més tard de les nou. Nosaltres hi vam anar un dimecres i estava ple, sort que havíem reservat.

Vam sortir a 30 euros per cap amb vi inclòs, que en valia 20, i sense postres ni café. Vaja, un entrant a compartir (suficient, la burrata és molt gran, recomana sempre compartir-la), dos plats de pasta i el vi

Adreça: Verdaguer i Callis 4

Tel: 93 269 07 80

mail: cucina@lecucinemandarosso.com

web: http://www.lecucinemandarosso.com (només en italià)

 

~ per picanyol a 05/07/2012.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: