Lasagna blanca al forn (3/12)
Sorprenent recepta, més que res perquè sempre havia associat la paraula “lassagna” a quelcom amb salsa bolognesa o amb verdures, però mai amb una crema de ricotta i beixamel…
Ingredients:
300 gr de farina
3 ous
500 gr de ricotta
50 gr de margarina
40 gr de farina
mig litre de llet
50 gr de pecorino ratllat
100 gr de parmesà ratllat
oli d´oliva
farigola
pebre
nou moscada
Començarem amassant la farina amb els ous i quan veiem que ja està a punt la tapem i la guardem a la nevera una estona llarga. Passada mitja hora com a mínim en treiem un tros i el passem per la màquina a màxima obertura de la rodeta unes vuit vegades, plegant-la cada vegada. Després l´anem passant només una vegada i sense plegarla i anant tancant cada vegada un punt la rodeta fins arribar al set o el vuit. Tallem la tira en rectangles d´uns 10×15 centímetres (aprox, he) i els bullim un parell de minuts. Els assequem i fem primer la crema de ricotta, barrejant la ricotta amb dues cullerades d´oli d´oliva i amb dues cullerades d´aigua calenta. Quan tinguem la beixamel més o menys a punt hi tirem els formatges ratllats, el pecorino i el parmesà, i adquirirà una consistència semblant a la crema de ricotta.
Muntem la lassagna, alternant capes de pasta amb una capa de crema de ricotta i una de beixamel “aformatjada” i posant-hi cada vegada una mica de nou moscada, de farigola i de pebre. Ho coronem tot amb formatge ratllat i ho deixem al forn (teòricament) mitja horeta…però jo crec que amb quinze minuts n´hi ha prou i de sobra! Una altra manera de fer-ho seria barrejant la crema de ricotta directament amb la beixamel de formatges i tirant-hi el pebre, la farigola i la nou moscada, suposo que l´efecte seria el mateix!
En fi, la lassagna té multitud de possibilitats, i fer la pasta és fàcil fàcil, només cal una miqueta de traça al principi però després ja va tot rodat!