Arròs de peix (4/130)
D´arrossos me n´he fet un fart de fer durant aquests darrers deu anys, i és un menjar que a casa ens apasiona, especialment els caldosos, que són com normalment els faig. La clau sempre és un bon brou, un bon arròs, una bona picada i…naturalment, una bona matèria prima. Arrossos de peix també n´he fet molts, hi ha vegades que et queden millor i d´altres no tant, i he de dit que aquesta vegada va ser de les bones, de les bones de veritat.
Ingredients (6 px):
mig kilo d´arròs
2 sèpies
150 gr de rap
6 gambes
6 escamarlans
1/4 de kilo de musclus
1 ceba
100gr de cloïses
4 tomàquets madurs
3 grans d´all
julivert
sal, oli
litre i mig aprox de brou de peix
Farem primer la sèpia, tallada petita i amb un all a làmines (això ho faig sempre). Tot seguit, i a la mateixa cassola, les gambes i els escamarlans. A continuació començarem amb al sofregit pròpiament dit, o sigui, primer la ceba i després el tomàquet (a daus, sense pell ni llavors). Quan tenim un sofregit ben potxat tornem a posar-hi la sèpia i a continuació l´arròs. Deixem coure una miqueta de res i mullem amb el brou. Quan manquin uns cinc minuts hi tirem les cloïses tancades i al cap de poc els musclus, ja oberts, i les gambes, els escamarlans i el rap tallat a daus, juntament amb la picada d´all i julivert.
Espectacular és poc…ah, la meva picada també portava una mica d´avellanes…sempre millor amb algún fruit sec!
Reblogged this on Celler-Adocse.