Bacallà a l´estil de Lleida (3/130)
Jo no sé si aquesta recepta és típica de Lleida, ja em perdonaran els lleidetans si no ho és, però al llibre d´en Lladonosa la presenten amb aquest nom. El que sí us puc assegurar és que ens va agradar molt i que les pomes li donaven un toc fantàstic!
Ingredients (6 px):
6 talls de bacallà d´uns 150 grams aprox
1 ceba
3 tomàquets madurs
1 cullerada de panses
1 poma
1 cullerada de pinyons
4 grans d´all
julivert
farina
oli, sal
Començarem enfarinant i fregint el bacallà. El reservem i aprofitem l´oli per començar a fer el sofregit amb la ceba i els tomàquets, tallat tot ben fi i petit, els tomàquets sense pell ni llavors. Quan tingui bona pinta hi afegim les pomes tallades a làmines i els pinyons i les panses. Ho deixem potxar una miqueta, hi afegim el bacallà i tot seguit hi tirem a sobre la picada feta amb els alls (segons la recepta, fregits prèviament), el julivert i una mica de brou de peix. Jo crec que també hi vaig posar una mica de vi blanc…Ho deixem coure tot plegat uns minuts i llestos, un bacallà boníssim!
Reblogged this on Celler-Adocse.