Gazpacho (53/60)
Com? Gazpacho? Però si tothom sap com es fa…Cert, però cadascú ho fà a la seva manera. I en aquest fantàstic llibre que s´ha tret de sota la màniga Ferran Adrià també ho fan a la seva manera, amb el seu truquillo particular…maionesa…sí, maionesa…que el converteix quasi en un salmorejo!
Ingredients (6 px)
1 kilo de tomàquet madur…de branca va bé
60 grams de cogombre
70 grams de pebrot
30 grams de pa
1 ceba
3 dents d´all
90 ml d´oli d´oliva
3 cullerades de vinagre
3 cullerades de maionesa
Començarem blanquejant els alls tres vegades, partint cada vegada d´aigua freda (quan bull es canvia l´aigua…). Tallem i pelem el cogombre i la ceba, tallem els tomàquets i el pebrot i ho posem tot junt a batre amb els alls i el pa. Ho passem pel xinès i després hi afegim l´oli, el vinagre i la maionesa, que si no l´heu feta vosaltres ja portarà sal i pot ser que no faci falta salar-ho. Tasteu-ho abans de salar-ho de totes maneres i guardeu-ho una bona estona a la nevera.
Queda boníssim, super fi, melós fins i tot, amb un sabor i textura semblant al salmorejo. Les quantitats de pebrot i cogombre al gust, com si voleu posar un pebrot i un cogombre sencer…