Chow mien de fideus amb arrel de lotus (15/15)

Darrera recepta del mini curset de cuina exòtica oriental (potser amb cuina oriental n´hi hauria prou) que, si, encara no havia acabat. Resulta que té un ingredient força especial anomenat arrel de lotus i jo el buscava fresc, més que res perquè al curset el plat es va fer amb producte fresc i tot i ser força especial era bo, interessant com a mínim. Al final vaig desistir i en vaig comprar de sec que, clar, no és el mateix però per fer el plat ja va bé…

Ingredients (4px):

300 gr de fideus xinesos de cocció ràpida

60 ml de salsa de peix/calamar

60 ml de salsa d´ostres (una/dues cullerades)

30 ml de salsa de soja coreana

15 ml de mirin

1 gra d´all

gambes seques

1 bitxo fresc

coriandre fresc

oli de sèsam

15 g de gingebre fresc

arrel de lotus (si utilitzeu la seca amb una o com a molt dues peces x persona en teniu prou…si trobeu la fresca doncs una rodanxa per cap)

15/30 gr de miso vermell

una mica de ceba, carbassó i pastanaga tallat a juliana

Tallem l´all, el gingebre, l´arrel de lotus i les hortalises a mode juliana i ho reservem. Pintem el wok amb oli de sèsam i saltegem l´all i el gingebre, i ràpidament hi tirem l´arrel de lotus i les hortalises. Afegim els fideus i els cobrim amb aigua i la barreja de salsa de soja, salsa de calamar, mirin i salsa d´ostres. Mireu d´ajustar-vos a les mides donades perquè la barreja és saladeta i amb l´afegit més tard de les gambes seques (que també són força salades) la cosa s´us podria complicar. Vaja, que és un plat amb un alt risc de quedar força salat (a mí em va passar). Els fideus s´han de coure uns cinc minuts, i al moment de servir-ho hi poseu per sobre el bitxo (en principi vermell, però pot ser verd també) i el coriandre picat. Bo però compte amb el tema de la sal…jo canviaria les gambes seques per gambes fresques (o congelades, però no seques) i aniria amb compte amb les quantitats a posar de pasta de miso i les diverses salses.

~ per picanyol a 18/05/2012.

2 Respostes to “Chow mien de fideus amb arrel de lotus (15/15)”

  1. Oj! Quina pinta, Marc!!! ❤

  2. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: